Google lubab miljard indialast internetti viia

Aivar Pau
, London
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google Maps rakendus
Google Maps rakendus Foto: Scanpix/AFP

Tehnoloogiagigant Google tegi teatavaks oma strateegilise plaani viia meile nii loomulik internet ka miljardi indialaseni.

«Meil on Indias väga lihtne missioon. Tahame saada miljard inimest online’i,» ütles Google’i Kaug-Ida ja India regiooni asepresident Rajan Anandan eile Mumbais.

Tõsi, ta ei andnud ühtegi vihjet selle eesmärgi saavutamise tähtaegade kohta. Ta tõdes vaid, et Indias on hetkel ligipääs internetile kõigest 350 miljonil inimesel ning aastaks 2020 kasvab see number ennustuste kohaselt 600 miljonini.

Ühe kindla tegevusplaanina tõi ta välja raudteejaamades tasuta WiFi pakkumise kasvatamist koostöös RailTel’iga. Hetkel on see teenus avatud 27 raudteejaamas ja kasutajate hulk aasta algusest küündib 2 miljonini.

Mis puutub Google’i sisuteenustesse, siis neid on plaanis asuda pakkuma ka muudes Indias kasutatavates keeltes kui pelgalt inglise ja hindi. Androidi arendajate hulka loodetakse selles riigis kasvatada praeguselt 50 000-lt kahe miljonini.

Allikas: Gadgets 360

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles