Google Now on su personaalne tasuta assistent, kes sind ajapikku tundma õpib

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tasuta Google Now koostöös Launcheriga teevad sinu nutitelefonist targa erasekretäri.
Tasuta Google Now koostöös Launcheriga teevad sinu nutitelefonist targa erasekretäri. Foto: Google

Päeva alguses toob Google Now sulle ajalehed nende uudistega, mille vastu oled huvi ilmutanud. Seejärel viib kurssi ees ootavate toimetustega ning annab ülevaate ilmastikuoludest. Kõik see toimub lihtsasti haaratavas paneelis, olles kasuks nii töös kui ka eraelus, õpetab sinu moodi tehnoloogiaportaal Digitark.

Näpuviibe vasakule ja avaneb Google Launcher - see on kõige põhilisem koduaken, vanas arvutikeeles desktop, mida näed kõige rohkem ja kustkaudu saab avada erinevaid rakendusi. Teistest „launcheritest“ eristub see lihtsuse ja selgusega, õpetab digistiiliblogija Hardi Keerutaja.

Ekraani üleval osas on valge kast, mis meenutab otsinguriba, aga on tegelikult midagi palju enamat, nimelt „häälotsing“. Ilma telefoni kätte võtmata on võimalik lasta Google`il otsida mida iganes. Otsing on sujuv ja meeldiv naishääl asjalik.

Tegu on ka õppimisvõimelise robotiga. Nii näiteks küsides, kus asuvad lähimad hiina restoranid, võibki peale vastuse saamist küsida seejärel jaapani söögikohtade vastu huvi tundes lihtsalt: „aga jaapani omad?“ ning masin mõistab, millest jutt käib, sest ta mäletab eelmist küsimust.

Loe Google Now võimekusest pikemalt Digitargast.

Hardi Keerutaja õpetab Digitargas, millised rakendused panna enda kasuks tööle!

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles