Suurimad riskifondid on pööranud Apple´i ja Netflixi aktsiatele selja

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i pood Chicagos
Apple'i pood Chicagos Foto: SCANPIX

Finantsanalüüsiga tegeleva uuringufirma Factset andmeil müüsid USA suurimad riskifondid käesoleva aasta teises kvartalis kõige agressiivsemalt Apple´i ja Netflixi aktsiaid, vahendab Quartz.

Aprilli algusest kuni juuni lõpuni müüsid 50 USA suurimat riskifondi 2 miljardi dollari väärtuses Netflixi aktsiaid ning 1,8 miljardi dollari väärtuses Apple´i aktsiaid. Tehnoloogiafirmadest oli müügiks läinud aktsiate väärtuse poolest esiviisikus veel ka Google´i katusettevõte Alphabet, mida müüdi kokku 1,1 miljardi dollari eest.

Apple´i aktsia pole juba mõnda aega riskifondide seas populaarne. Kalendriaasta esimeses kvartalis müüdi seda kokku 7 miljardi dollari eest. Fonde on pelutanud ettevõtte aeglustunud kasv ning vähene tooteinnovatsioon, mistõttu on leitud, et aeg oleks selle aktsiad rahaks teha. Mõned tuntud investorid näevad siiski tunneli lõpus valgust. Käesoleval aastal on Apple´i aktsiaid ostnud näiteks Warren Buffett, kes tihtipeale näeb väärtust seal, kus teised seda ei märka.

Põhjuseks, miks riskifondid on hakanud loobuma Netflixi aktsiatest, on striimimisettevõtte oodatust väiksem edu väljaspool USAd asuvatel turgudel. Käesoleval aastal on ettevõtte aktsia kukkunud juba 15 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles