Sajad britid soovivad Brexiti tõttu Eesti e-residentsust

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-residentuse veebileht spetsiaalselt brittidele
E-residentuse veebileht spetsiaalselt brittidele Foto: Kuvatõmmis

Suurbritannia otsus lahkuda Euroopa Liidust hoiab jätkuvalt üleval selle riigi alamate huvi Eesti e-residentsuse omandamise vastu.

«Jah, huvi Ühendkuningriigist on tõusnud pärast Brexitit. Peamisteks põhjusteks võib pidada ebakindlust tuleviku ees, muret usaldusväärsuse vähenemise pärast investorite ees, klientide muresid seoses maksete ja teenuste tarbimisega,» ütles Postimehele e-residentsuse programmi vedama EAS-i esindaja Katre Kasmel.

Brittide huvi iseloomustab reaalne statistika: Brexitile järgneval nädalal esitati Ühendkuningriigist 51 e-residentsuse taotlust ja sealt edasi kuni tänaseni on taotluseid tulnud iganädalaselt rohkem kui enne Brexitit. Sel aastal on Ühendkuningriigist tulnud kokku 292 e-residentsuse taotlust ja 2014. aasta detsembrist alates kokku 581 taotlust.

«Vastuseks brittide suurenenud huvile ja pöördumiste hulgale tegime howtostayin.eu lehekülje, mis pakub ülevaatlikku infot selle kohta kuidas e-residentsus võib olla Brexiti puhul kasulik. Juba esimese paari päeva jooksul külastas lehte üle 8000 inimese,» märkis Kasmel.

Tema sõnul on seoses Brexitiga EAS-i poole pöördunud mitmeid ajakirjanikke nii Ühendkuningriigi kui rahvusvahelise lugejaskonnaga väljaannetest. Plaanis on ka väiksemahuline teavitustegevus Ühendkuningriigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles