Samsung Eesti: akuskandaali sattunud Note 7 tellinuil on võimalik raha tagasi küsida

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plahvatanud Galaxy Note 7
Plahvatanud Galaxy Note 7 Foto: Gizmodo

Tehnoloogiaettevõtte Samsung Eesti esinduse teatel peaks akuprobleemide tõttu üleilmselt tagasi kutsutud tipptelefon värskeima info kohaselt Eestis müügile jõudma oktoobris ning seadme eeltellinud inimestel on võimalik seda ootama jääda või raha tagasi küsida.

«1. septembri seisuga oleme teadlikud 35 juhtumist üle maailma ning koos varustajatega oleme läbi viimas põhjalikku uuringut, et tuvastada, kas turul on müügil teisigi võimalikke defektse akuga seadmeid. Baltikumis ei ole seni tuvastatud ühtegi säärast juhtumit,» kinnitas Samsung Eesti mobiilidivisjoni juht Antti Aasma.

Samsungile teadaolevalt pole ükski inimene tekkinud intsidendi tõttu ka viga saanud.

Antti Aasma sõnul on Galaxy Note7 tavamüügi algus Baltikumis edasi lükkunud oktoobrisse. «Täpse kuupäeva avaldame nii pea kui võimalik,» ütles Aasma.

Eeltellimuste kaudu juba kasutajateni jõudnud uued Galaxy Note7 telefonid vahetab Samsung järgnevate nädalate jooksul välja. Selle ajani on Note7 värsketel omanikel võimalik lasta oma telefoni kontrollida Samsungi ametlikes klienditeeninduspunktides: MTTC Eesti (aadressil Türi 5, Tallinn) ja TCS Eesti (aadressil Pärnu mnt 139c/1).

«Juba tarbijateni jõudnud seadmete arv Baltikumis on väga väike võrreldes kogu eeltellimuste käigus soetatud seadmete arvuga. Tarne telefoni eeltellijatele, kes pole oma seadet veel kätte saanud, on esialgu edasilükkunud,» lisas Aasma.  Tarbijatel on võimalus jääda kas uut tarnet ootama või küsida raha tagasi.

Galaxy Note7 soovituslik hind Eestis on 869 eurot. Ennustuste kohaselt loodab Samsung seadet müüa 18 miljonit tükki.

«Meil on väga kahju tekkinud ebamugavuste pärast, kuid kirjeldatud toimingud on vajalikud, et saaksime tarbijatele jätkuvalt pakkuda kõrgkvaliteetseid tooteid,» teatas Samsungi esindaja.

Lõuna-Koera tehnoloogiagigant Samsung peatas oma uue tipptelefoni Note 7 turuletuleku seoses mitmes riigis ilmsiks tulnud probleemiga – laadimise käigus plahvatavate akudega.

Samsungi teatel kutsutakse kõik seni laiali saadetud seadmed üle maailma tagasi ning võtab vähemalt kaks nädalat aega, enne kui suudetakse valmis seada esimesed asendustelefonid.

Riistvaraprobleemidega on ettevõtte teatel siiski vaid 0,1 protsenti juba müügile jõudnud telefonidest. Seda mudelit on jõutud toota 2,5 miljonit ühikut ning klientideni on jõudnud neist miljon.

Nädala algul teatas ettevõte, et seadme lansseerimine on edasi lükatud täiendava testimisvajaduse tõttu.

Algselt pidi seade Eestis müügile jõudma 19. augustil, kuid siis lükati see edasi 16. septembrile erakordselt suurest nõudlusest tingitud laovarude tagamise vajaduse põhjendusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles