Saxo Bank: tänased uudised ei too Apple’ile ärkamist (video)

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple.
Apple. Foto: CLODAGH KILCOYNE/REUTERS

Internetipõhine investeerimisettevõte Saxo Bank ei usu, et tänaõhtune Apple’i uute toodete esitlus tähendab tehnoloogiahiiule ärkamist. 

«Apple on mitmetel võtmeturgudel surve all, sest konkurentide tooted on üha sarnasemad. Mitmed on Apple’iga samal tasemel või teda isegi edestanud. Probleem on ka selles, et olemasoleva tarkvaraga ei õnnestu Apple’il käivitada tulude genereerimist kiiremini, et korvata langust; seda eriti iPhone’ide äris, mis moodustab 65 protsenti tuludest,» ütles Saxo Banki analüütik Peter Garnry.

Garnry sõnul on Saxo Banki prognoosid Apple’ile nii lühiajaliselt kui ka keskmises pikkuses jätkuvalt negatiivsed.

«Võttes arvesse uudiseid ja olukorda peamistel turgudel eelistame endiselt Samsungit Apple’ile. Praeguses faasis ei ole Apple’il vajalikku katalüsaatorit ning me ei usu, et see üritus toob kiireid muutusi,» lisas Garnry.

Apple esitleb täna õhtul algusega kell 20 uut telefoni iPhone 7 ning eeldatavalt ka uut tarkvaraplatvormi iOS10 ja nutikella.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles