Eesti fintech-ettevõte pääses ihaldatud ärikiirendisse

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hendrik Roosna
Hendrik Roosna Foto: Erakogu

Kevadel Silicon Valley’s Eesti ärimehe Hendrik Roosna eestvedamisel tegevust alustanud finantstehnoloogiaettevõte Upgraded Technologies pääses maailma ühte ihaldatumasse ärikiirendisse Y Combinator.

Ettevõte on töötanud välja platvormi, mille eesmärgiks on muuta liisinguturgu efektiivsemaks,  sidudes seda finantseerimise ja kindlustusega. Kiirendise pääsemisele eelnesid intervjuuvoorud Kopenhagenis ja San Franciscos.

Y Combinatory’st on välja tulnud sellised üleilmse eduga ettevõtted nagu Dropbox, AirBnB, Stripe ja  Reddit. Kiirendisse pääsemise tõenäosus on veidi alla ühe protsendi - valituks osutuvad vaid sada.

«Seda kutsutakse maailma kõige võimsamaks ärimootoriks. Enamikest ettevõtetest, mille väärtus on täna üle miljardi USA dollari, me Eestis ei kuule. Kuid USA-s on nende asutajad tegijad, kelle abi saan kasutada liisinguäri arendamiseks. Minu uue, suvel asutatud ettevõte väärtus kasvas tänu pääsemisele Y Combinatorisse kahelt miljonilt dollarilt 10-le vaid kolme kuuga,» selgitas Hendrik Roosna.

Upgraded on esimene Eesti fintech firma Y Combinatory’s ning teine Eestiga seotud firma alates 2005.  aastast. Tuult tiibadesse koos mitme miljonilise investeeringuga sai varasemalt ka Click&Grow.

Hendrik Roosnale kuulub ka fintech-ettevõte nimega Fusion, mis pakub äriklientidele finantseerimislahendusi erinevate seadmete soetamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles