Tulevikus pole telereid enam vaja

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Canoni tootespetsialist Paul Atkinson näitab Canoni uusimat profikaamerat EOC700.
Canoni tootespetsialist Paul Atkinson näitab Canoni uusimat profikaamerat EOC700. Foto: Andres Raudjalg

Amsterdamis äsja lõppenud maailma meediatehnoloogia aasta suurimal üritusel IBC-l nähtu ennustab lähiaastateks ekraanidel nähtava kvaliteedi hüppelist tõusu ning vaatajate palju suuremat kaasamist sellesse, mis ja kuidas nende ette jõuab.

Lõppkasutajate vaatenurgast on üldise mulje põhjal tuleviku märksõnad personaliseeritus ja kasutajaliides 2.0. Kõik muutub veel lihtsamaks ja õhemaks, teleripuldid saavad häälkäskluse funktsiooni, üks ja sama kasutajaliides katab kõik kasutajaseadmete ekraanid. Eriti tähtsaks saab just see, millist andmepagasit ehk meta-data’t ühe saatega nii teletootjaile kui ka kasutajaile ning seeläbi vaatajaile kaasa antakse.

Oleme ju kõik leidnud end olukorrast, kus mõnd telesaadet vaadates tekib soov haarata telefon või arvuti, et Google’ist üles otsida, milline see vormelimeeskondade järjekord oligi või mitu väravat on Messi sel aastal löönud. Seesugune vajadus kaob aga peagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles