Riik peab Uberit infoühiskonnateenuse, mitte transporditeenuse pakkujaks (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uberi auto
Uberi auto Foto: LUCY NICHOLSON/REUTERS

Valitsus kiitis neljapäeval heaks ja esitab Euroopa Kohtule seisukoha Uberi eelotsusetaotluste kohta, mille raames on Euroopa Kohtult küsitud, kas Uber osutab infoühiskonna- või transporditeenust.

Uber pakub juhtidele sõidu tellimise tarkvara, mille abil viiakse kokku juhid ja sõita soovivad isikud.

Eesti seisukoht on, et sellist teenusepakkujat, kes kasutab internetipõhist platvormi, mille eesmärk on pakkuda eraisikutele, eelkõige erasõidukite juhtidele ja reisijatele võimalust üksteist tõhusamalt teenuse pakkumise ja tarbimise eesmärgil üles leida, sealjuures ilma liigselt teenuse pakkumisse sekkumata, tuleb pidada infoühiskonna teenuse pakkujaks.

Mullu suvel algas Euroopa Liidu kohtus Hispaania kohtuniku algatusel arutelu selle üle, kas Uber pakub sõiduteenust või digitaalset teenust, kirjutas toona Financial Times.

Uber ütles toona, et on rahul, et asi kohtusse jõudis, kuna ei soovi olemasolevaid reegleid rikkuda. Juhul kui Uberi teenus määratletakse digitaalseks teenuseks, siis on riikidel raskem selle tegevust piirata. Aga kui kohus otsustab, et Uber pakub sõiduteenust, siis võidakse firmale esitada karmimaid turvalisuse tagamise ja tegevusloa hankimise nõudeid.

Kohtu otsust on oodata tänavu sügisel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles