Universaalset mobiililaadijat tasub poest otsima minna novembris

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiljemalt novembrist tulevad Euroopas müügile universaalsed USB-otsaga mobiililaadijad. Need peaksid sobima kõikidele uutele nutitelefonidele.
Hiljemalt novembrist tulevad Euroopas müügile universaalsed USB-otsaga mobiililaadijad. Need peaksid sobima kõikidele uutele nutitelefonidele. Foto: SCANPIX

Mobiiltelefonide tootjad on Euroopa Komisjoni eestvedamisel jõudnud kokkuleppele, et Euroopas võetakse kasutusele uus universaalne mobiiltelefonide laadija. Uus laadija peaks müügile jõudma novembriks.

Brüsselis viibiv Euroopa Komisjoni ametnik Marika Varganova rääkis «Vikerhommikule» antud intervjuus, et universaalne laadija on mõeldud uutele andmesidevõimalusega telefonidele, mis lähevad tootmisesse alates sellest aastast. Samuti märkis ta, et kokkulepete kohaselt peab kõnealune laadija turule jõudma hiljemalt novembris.

Varganova rahustas ka tarbijaid ja kinnitas, et inimesed ei pea midagi kohustuslikus korras hakkama ostma või soetama.

«Digitelevisioonile üleminekul pandi meid tõesti fakti ette, õnneks ei tule seekord ei telefone, ei laadijaid kohustuslikus korras välja vahetada. Uued universaallaadijad on ette nähtud uutele telefonidele, mis siis alates sellest aastast toodetakse. Selge on see, et mõnda aega on ringluses nii uued kui ka vanad laadijad,» selgitas ametnik.

Universaalse laadija osas on kokkuleppe sõlminud 14 mobiiltelefonide tootjat ja tegemist on mikro-USB pesal põhineva liidesega. Sarnaseid laadijaid on turul praegugi, kuid Varganova sõnul on need siiski toodetud konkreetse mobiiltelefoni jaoks ega pruugi siiski kõikide uute telefonide laadimiseks sobida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles