Huawei ja Leica asuvad Saksamaal virtuaalreaalsust looma

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina tehnoloogiaettevõte Huawei.
Hiina tehnoloogiaettevõte Huawei. Foto: © Aly Song / Reuters/REUTERS

Maailma kolmas mobiilitootja Huawei ja tema kaamerapartner Leica Camera AG asutasid Saksamaal uue teadus- ja innovatsioonikeskuse Max Berek Innovation Lab, kus hakatakse arendama uusi optilisi süsteeme ja virtuaalreaalsuse lahendusi.

Laboris arendatakse optilisi süsteeme ja tarkvarapõhiseid tehnoloogiaid, et täiustada pildikvaliteeti foto- ning mobiilirakendustes. Laboris keskendutakse ka digitaalsetele virtuaalse reaalsuse lahenduste loomisele, teatas Huawei.

Labor loodi Huawei tegevjuhi Ren Zhengfei ning Leica Camera AG suuraktsionär ning nõukogu esimehe Andreas Kaufmanni ühise visiooni tulemusel. «Tulevikus moodustavad pildid ja videod üle 90 protsenti võrgus liikuvast infost,» selgitas Ren Zhengfei keskuse loomise peapõhjust.

Uurimis-ja innovatsioonikeskus on nimetatud Saksa mikroskoopia teerajaja ning esimeste Leica läätsede looja Max Bereki (1886–1949) järgi. Berek oli ühtlasi vastutav enam kui 20 läätse optilise disaini loomisel legendaarsele 35mm kaamerale, mille leiutas ja konstrueeris Oskar Barnack.

Huaweil on juba teadus- ja arenduskeskused USAs, Saksamaal, Rootsis, Venemaal, Indias ja Hiinas.

Ettevõtete senise koostöö üheks tulemuseks on Leica kaamerad mobiiltelefonil P9.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles