Foto: Taxify toob oma logodega «taksod» tänavale (2)

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taxify logodega taksod
Taxify logodega taksod Foto: Erakogu

Taksovahendusäpina alustanud Taxify võtab üha enam klassikalise taksoettevõtte nägu ja toob järgmisel nädalal tänavatele ka oma logodega sõidukid.

Täpsemalt saavad rohe-valgeks «võõbatud» Aviselt renditavad 10 Toyota sõidukit, mille Taxify oma sõidujagajaist juhtidele reisijateveoks vahendab. Minimaalseks renditasuks on seejuures 25 eurot ööpäeva eest, minalaseks rendiajaks on üks nädal hinnaga 175 eurot ning see summa sisaldab ka Taxify võetavat sõiduvahendustasu.

Kasutajate jaoks tähendab see nähtavasti eelkõige vaid seda, et tänavapildis on üha keerulisem vahet teha taksode ja sõidujagajate vahel ning päris kindlasti hakkavad selliseid masinaid tee ääres hääletama ka teadmatud turistid.

Kõnealustel taksodel on siiski tavataksiodega võrreldes üsna mitu erinevust: neil puudub seaduses ettenähtud taksomeeter ja printer, plafoon, sõitjatevaeo litsentsid ja palju muud.

Sõidujagamise seadustamine riigikogus on aga selgelt toppama jäänud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles