Üllatus: eestlaste loodud e-päeviku lahendus levib Tadžikistanist ja Keeniani

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
schoolos.eu/
schoolos.eu/ Foto: Kuvatõmmis

Eesti IT-ettevõte Bamboo Grupp on loonud siinmail vähetuntud e-päeviku lahenduse eruznoma.info, kuid laiendab seda hoogsalt Kesk-Aasias, Lähis-Idas ja ka Aafrikas.

Viimati ostis Bamboo  51 protsenti Tadžikistanis kohalikku e-kooli lahendust pakkuvast ettevõttest Vatan IKT ja saab sellega võimaluse pakkuda oma mobiilse e-päeviku lahendust ligi 100-le Tadžikistani koolile. Praegu kasutavad riigis seda lahendust üle 10 000 lapsevanema ja 12 000 õpilase.

Bamboo Grupp OÜ juhatuse esimehe Vladislav Herchykau sõnul on loodud e-kooli lahendus testimisel ka 10 Iraani pealinna Teherani koolis ning uueks suunaks on Aafrika.

«Meil on oma esindus Keenia pealinnas Nairobis ja pakume mobiilseid lisaväärtusteenuseid mitmes Aafrika riigis. Digitaalse haridusega seonduv on kogu Aafrikas praegu väga kuum teema ja usun, et suudame oma uudse mobiilse lahendusega SchoolOS.eu lähiaastatel edukalt Aafrika turule siseneda,»  lisas Herchykau.

Euroopas esitleb Bamboo oma uut mobiilset e-kooli lahendust esmakordselt novembris Barcelonas toimuval Smart City Expol, kus ta on üks Eesti paviljonis osalejatest.

«Bamboo on avatud uutele ärivõimalustele nii Eestis, Euroopas kui ka arenevatel turgudel, sest soovime jõuliselt kasvada. Oleme valmis aitama ka teistel Eesti ettevõtetel oma toodete ja teenustega kaugematele turgudele siseneda.  Samuti vaatame ringi, et huvitavate võimaluste tekkides investorina kaasa lüüa uudsete mobiilsete lahenduste loomisel,» avas Vladislav Herchykau Bamboo tegevust ja tulevikuplaane.

Bamboo Group OÜ on ligi 100 töötajaga rahvsuvaheline IT ettevõtte, mille peakorter asub Tallinnas, arenduskeskus Minskis ning esindused Nairobis, Dušanbes, Bakuus ja Biškekis.  Eelmisel aastal oli ettevõtte müügitulu ligi kuus miljonit eurot, üle 90 protsenti oma teenustest eksporditi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles