Teadusajakirjanduse sõbraks 2016 valiti Toivo Maimets

Kaur Maran
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toivo Maimets
Toivo Maimets Foto: Sille Annuk / Postimees

Ökuli auhinnaga tunnustatakse ja tänatakse iga aasta iga aasta kõige meediasõbralikumat teadlasele.

Sellise otsuse langetas žürii koosseisus Helen Arusoo, Jaan-Juhan Oidermaa, Priit Ennet ja Ulvar Käärt. Maimetsa puhul tõstis žürii esile tema alatist valmisolekut ajakirjandusele kommentaare anda ja kaastööd teha, samuti oskust kompleksset rakumaailma populaarteaduslikul moel selgelt ja arusaadavalt kirjeldada. 

Auhinnakuju Ökul (autor Piret Kändler) antakse laureaadi esindajale üle 23. novembri teaduskommunikatsiooni konverentsil Eesti Rahva Muuseumis. Toivo Maimets ise on sel ajal kahjuks välismaal, kuid detsembris toimub tema osavõtuga teaduskohvikuõhtu. 

Auhinna eesmärk on esile tõsta, tänada ja tunnustada teadlast, kes tähelepanuväärselt asjatundlikul, entusiastlikul ja heatahtlikul moel teeb ajakirjanikega koostööd, pakkumaks ühiskonnaliikmetele üldmõistetaval ja meeliköitval kujul ajakohast ja asjatundlikku teavet teadusmahukatel ja teadusse puutuvatel teemadel.

Teadusajakirjanduse sõbra auhinna väljaandmist alustati 2011. aastal ja selle esimeseks laureaadiks oli vulkanoloog Heidi Soosalu. 2012. aastal pälvis Ökuli füüsik Mart Noorma, 2013. aastal merematemaatik Tarmo Soomere, 2014. aastal klimatoloog Ain Kallis ja 2015. aastal füüsik Jaak Kikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles