Sõidujagamisest saab ametlik ühistranspordiliik (5)

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taxify ja Uber.
Taxify ja Uber. Foto: Liis Treimann

Riigikogu majanduskomisjon on pärast kuid kestnud arutelusid jõudnud järeldusele, et sõidujagamist ei õnnestu Eestis legaliseerida muul viisil, kui käsitleda seda tavalise ühistranspordiliigina.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium sai täna komisjonilt ülesande viia menetluses olevasse ühistranspordiseadusesse sel nädalal vastav muudatusettepanek. Edasi jõuab muudatus fraktsioonidesse arutamiseks.

«Muudatusettepanek puudutab seda, et kokkuleppevedude teostaja võib olla nii juriidiline isik kui füüsiline isik, ühistranspordiseadusesse lisatakse kokkuleppevedude teostaja teavituskohustus või tegevusloa nõue ning sätestatakse, et kokkuleppevedu on üks ühistranspordiliik,» vahendas Postimehele majanduskomisjoni arutelu riigikogu pressiesindaja Kati Varblane.

Eelnõu esialgses – sõidujagamisteenuse Uberi tellimusel koostatud ja riigikokku jõudnud - versioonis prooviti sõidujagamist ehk kokkuleppevedusid sätestada viisil, kus seda ei käsitletud ühistranspordina, ning seega ei kehtinud sellele ka ühistranspordile kehtestatud nõuded ja õigused.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles