Facebook hakkab libauudiseid eraldi märgistama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters

Suhtlusvõrgustik Facebook teatas uue mehhanismi kasutuselevõtust, mis aitab kasutajatel teatada libauudistest ja neid märgistada.

Facebook teatas, et hakkab testima süsteemi, mis lubab kasutajatel klikkida uudistele, mille tõepärasuses nad kahtlevad.

«Me usume inimestele hääle andmisse ja sellesse, et me ei tohi ise muutuda tõe vahekohtunikeks. Seega läheneme me sellele küsimusele ettevaatlikult,» ütles Facebooki asepresident Adam Mosser.

«Me oleme suunanud oma jõupingutused halvimast halvimale, selgetele võltsingutele, mida spämmijad enda huvides levitavad, ja kaasame nii meie kogukonna kui ka välisorganisatsioone,» lausus ta.

Sotsiaalvõrgustik lubas teha koostööd ülemaailmsete faktikontrolliorganisatsioonidega, liitudes Poynteri Instituudi rahvusvahelise faktikontrolli põhimõtete koodeksiga.

«Kui faktikontrolliorganisatsioonid tuvastavad uudisloo kui võltsi, tähistatakse see vaidlusalusena ja lisatakse aadress asjassepuutuvale artiklile, kus selgitatakse, miks see nii on. Vaidlusaluseks kuulutatud lood võivad ilmuda uudistevoos senisest madalamal,» kirjeldas Mosser.

Facebook on langenud kriitika alla suutmatuse tõttu piirata libauudiste levitamist, mis võis mõnede kriitikute hinnangul maksta USA presidendikandidaadile Hillary Clintonile valimisvõidu.

Facebook on lükanud tagasi väite, justkui võisid sotsiaalvõrgustikus levitatud libauudised valimistulemusi mõjutada, ent on hoogustanud jõupingutusi libauudiste välja sõelumiseks.

Mosseri sõnul on kasutajatel võimalik libauudiseid endiselt jagada, ent nende juurde ilmub hoiatus loo vaidlustamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles