RIA palub kasutajatel kiirelt uuendada ID-tarkvara

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ID-kaart.
Eesti ID-kaart. Foto: Erik Prozes

Riigi infosüsteemi amet soovitab kasutajatel lähiajal uuendada ID-kaardi tarkvara, kuna varsti ei saa uuendamata versioonis enam anda ega kontrollida digitaalallkirju.

22. veebruaril kaob uuendamata tarkvarast võimalus anda ja kontrollida digitaalallkirju, teatas riigi infosüsteemi amet. Selle põhjuseks on üle-Euroopalise usaldusnimekirja uuenemine.

Uuendamise teine põhjus on veebibrauseri Mozilla Firefox uuenemine. Muudatused ID-tarkvaras säilitavad ID-kaardiga allkirjade andmise võimaluse ka selles veebilehitsejas.

ID-tarkvara uus versioon on kättesaadav aadressilt installer.id.ee. Tänasest pakub tarkvara kasutajatele ka automaatse uuendamise võimalust.

Alates sellest aastast muutub ka ID-tarkvara versioonide numeratsioon. Lihtsuse huvides tähistavad nüüdsest ID-tarkvara versioone kalendriga seotud numbrid (aasta+kuu).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles