Telia ja Starman jälgivad, mida sa telekast vaatad (1)

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Starmani kontor ja antennid Tallinnas Akadeemia teel.
Starmani kontor ja antennid Tallinnas Akadeemia teel. Foto: Eero Vabamägi

Hiljuti tekitas USAs pahameelt teleritootja Vizio, mis kogus inimeste telerivaatamise andmeid ja müüs neid kolmandatele osapooltele. Selgub, et ka Eestis kogutakse neid andmeid, kuid midagi kurja selle infoga ei tehta.

Telia meediasuhete juhi Raigo Neudorfi sõnul kasutab Telia vaid üldistatud koondandmeid Telia TV kasutuse kohta, kirjutab tehnikaportaal Geenius. Nendeks andmeteks on näiteks see, mida ja kui palju keskmiselt kasutajad vaatavad. Konkreetsete inimeste teenusekasutuse üksikandmeid ei jälgita.

Andmeid kogutakse näiteks TV-teenuse kvaliteedi tagamiseks ja parandamiseks, personaliseerimiseks ning uue sisu hankimiseks, kolmandatele osapooltele andmeid Neudorfi kinnitusel ei müüda.

Starmani kommunikatsioonijuhi Kristi Reilandi sõnul salvestab ja töötleb Starman üksnes selliseid andmeid, mis on vajalikud klientidele TV-teenuse osutamiseks ja näiteks videolaenutuse teenuse eest arveldamiseks.

«Kõigi andmete kogumine ja töötlemine toimub kehtivate õigusnormide kohaselt, samuti on andmete kasutamise aluseks kliendi poolt lepingu sõlmimisel antud vastav nõusolek,» ütles ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles