Esimese kuuga esitati idufirma viisale üle 50 taotluse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Idufirma arendamine nõuab selget plaani.
Idufirma arendamine nõuab selget plaani. Foto: PantherMedia

Eesti idufirmade viisaprogrammil läks Startup Estonia hinnangul esimesel kuul edukalt, idufirmade hindamiskomisjonile esitati 50 taotlust enam kui kümnest riigist, millest on praeguseks rahuldatud alla kolmandiku.

Esimeses kuus esitatud taotlustest andis idufirmade hindamiskomisjon positiivse hinnangu 14 taotlusele, negatiivse 22 taotlusele, keeldus üheksast taotlusest ning töötleb veel kuut taotlust, teatas Startup Estonia.

Peale positiivse hinnangu saamist saavad iduettevõtted jätkata viisa protsessi taotlemist Eesti saatkonnas või politsei- ja piirivalveametis, kes juba tegeleb esimeste taotlustega. Suurem osa iduettevõtte viisa taotlejatest on Ukraina, Valgevene, Venemaa või India kodanikud.

Iduettevõtte viisade programm algas tänavu 18. jaanuaril, et leevendada tööjõupuudust info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) sektoris ning meelitada Eestisse ettevõtlikke välismaalasi, sellega arvatakse sisserände piirarvu alt välja IKT-sektori töötajad, iduettevõttes töötavad ning iduettevõtlusega tegelevad välismaalased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles