Teekasutustasu hakkab kehtima ka 12 tonnist kergematele veokitele (2)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teekasutusmaksust ei pääse lisaks 12-tonnistele veokitele ka märksa väiksemad veokid.
Teekasutusmaksust ei pääse lisaks 12-tonnistele veokitele ka märksa väiksemad veokid. Foto: AIVAR AOTÄHT/SAKALA

Teekasutustasu peab tulevast aastast maksma hakkama juba 3,5-tonniste, mitte senistes plaanides mainitud 12-tonniste veoautode pealt.

Kui majandusministeerium detsembrikuus teekasutustasu kehtestamise mõttega välja tuli, räägiti veoautodest, mille täismass algab 12 tonnist, vahendab ERRi uudisteportaal raadiouudiseid. Ehkki Euroopa komisjoni hinnangul võib väiksemate veokite teekasutuse maksustamata jätta vaid erandjuhul, olid ministeeriumil toona selged argumendid.

Nüüd on ministeerium saanud Komisjonilt tagasisidet ning teedetalituse juhataja Lauri Künnapuu sõnul ei suutnud nad komisjoni veenda selles, et maksu ei peaks kehtestama väiksematele veokitele, mis muuhulgas näiteks maapiirkondades kauplusi teenindavad.

Niisiis koostatakse nüüd eelnõud, mille järgi hakkavad teekasutustasu maksma need, kes tahavad sõita vähemalt kolme koma viie tonnise veoautoga, ning maapiirkondadele erisusi siin teha ei saa.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles