Roskosmos asus inimese Kuule lennutamiseks avalikult kosmonaute värbama (2)

Kaur Maran
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene kosmonaudid Sergei VOlkov ja Juri Malentšenko Rahvusvahelises Kosmosejaamas kosmosekõndi tegemas.
Vene kosmonaudid Sergei VOlkov ja Juri Malentšenko Rahvusvahelises Kosmosejaamas kosmosekõndi tegemas. Foto: /Sputnik

Kokku otsib kosmoseagentuur 2031. aasta Kuu-lennuks kuut kuni kaheksat kosmonauti.

Venemaa 2031. aasta Kuu-missioon on riigi jaoks oluline siht, mille jaoks ehitatakse juba praegu «uue põlvkonna» kosmoselaeva nimega «Федерация» (Federatsija - föderatsioon) ning kogu missioon peaks päädima «esimese venelase Kuule viimisega.» Kokku peaks kosmosesüstik viima Kuule neli kosmonauti, selle esimene proovilend toimub juba 2023. aastal.

Samas pidas programmi mehitatud kosmoseprogrammide tegevdirektor Sergei Krikaljov vajalikuks konkursist teataval pressikonverentsil rõhutada, et selle käigus «ei ole mingit diskrimineerimist ei nahavärvi ega soo alusel.»

Kuigi tegemist on avatud vastuvõtuga, on asja eesmärk siiski otsida välja «parimad spetsialistid,» valdaksid nii tööd kosmosetehnoloogiaga. Lisaks peavad kandidaadid läbi tegema kadalipu, milles pannakse proovile nii nende teadmised kosmosest, tehnikast ja meditsiinist, kui ka füüsiline ja psühholoogiline võimekus.

Agentuur toob oma kodulehel välja ka üldised nõudmised, millele kandidaat peab vastama:

  • kandidaadiks saab olla vaid Vene Föderatsiooni kodanik
  • pretendendi vanus ei tohi ületada 35 eluaastat
  • pretendendil peab olema kõrgharidus inseneeria, teaduse või lennunduse erialal ja ka vastav töökogemus. Eelistatud on Vene Föderatsiooni lennunduse või kosmose/raketiarendusega seotud valdkonna töökogemusega kandidaadid
  • peab oskama kasutada arvutitehnoloogiat
  • peab valdama võõrkeelt (inglise keel)

Kandideerimisvoor on avatud järgneva nelja kuu jooksul.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles