MängudeÖÖ: videomängu entusiasti kohustuslik ajaviide

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esindatud on kõik virtuaalreaalsuse tippseadmed – HTC Vive, Oculus Rift ja PlayStation VR – ning mõned neist on varustatud ka Eestis valminud mänguga.
Esindatud on kõik virtuaalreaalsuse tippseadmed – HTC Vive, Oculus Rift ja PlayStation VR – ning mõned neist on varustatud ka Eestis valminud mänguga. Foto: Eero Vabamägi

Kuigi mängimine olla väikese inimese töö, pole keegi öelnud, et seda ei võiks teha ka lapsemeelsed või hingelt noored.

Täna õhtul toimub Solarise keskuses MängudeÖÖ, kus saab proovida videomänge ja kohtuda nende loojatega. Kõlab igavalt? Kahtlemata. Nagu elus ikka, lähevad protsessid, inimesed ja sündmused seda huvitavamaks, mida rohkem nende kohta teada saad. Teisisõnu, kui me viitsime otsida punasest veinist rafineeritumaid noote nagu «kerge sõnnik» või «oivaline virsik», siis võiksime seda teha ka MängudeÖÖ puhul, või mis?

Alustuseks nii palju, et videomängude mängimiseks on vaja vahendit, näiteks tavalist arvutit. Kuna võimsamad pillid, mis suudaks mänge nende täies ilus ekraanile manada, maksavad teispool kaht tuhandet eurot, mõtleb keskmine eestlane majanduslikult ja piirdub märksa tagasihoidlikumaid juppe sisaldava kastiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles