Rootslased lõid silmadega juhitava sülearvuti

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/Scanpix.


Rootsi ettevõte Tobii Technology on välja töötanud tehnoloogia, mille abil saab sülearvutit juhtida silmaliigutuste abil, vahendab E24.se.


Ettevõtte asutaja John Elvesjö on optimistlik ning usub, et varsti kasutatakse nende tehnoloogiat kõigis arvutites.

Tobii tehnoloogia võimaldab arvutil aru saada sellest, kuhu on kasutaja pilk ekraanil täpselt suunatud ning silmaliigutuste abil saab arvutit kasutada sama moodi kui näiteks arvutihiirega.

Sama tehnoloogiat kasutatakse juba ka näiteks autotööstuses, kus silma liikumist jälgides on süsteemil võimalik aru saada sellest, kui juht on näiteks unine.

Lisaks on seda tehnoloogiat kasutatud puuetega inimeste abistamiseks. Nüüd usuvad Tobii juhid, et varsti võiks nende tehnoloogia olla kõigile kättesaadav.  Sülearvutitesse jõudis Tobii tehnoloogia alles hiljuti.

Märtsi alguses kirjutas thelocal.se, et arvutitootja Lenovo on valmistanud 20 prototüüp-arvutit, mis on Tobii tehnoloogiaga varustatud. Samas hinnatakse, et laiema tarbijaskonnani võivad sellised arvutid jõuda paari aasta jooksul.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles