Auto Bild Allradi lugejad valisid aasta nelikveolisi

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kia Sportage.
Kia Sportage. Foto: Reuters/SCANPIX.

Auto Bild Allrad lugejad valisid erinevates hinnaklassides 2011 aasta maasturiteks Kia Sportage`i, BMW X3, VW Touaregi ja Mercedes-Benz G-klassi, kirjutab Whatcar.ee.


Maasturite auhindu jagati neljas erinevas hinnaklassis: kuni 25 000 eurot, 25 000-40 000 eurot, 40 000 - 60 000 eurot ja üle 60 000 euro.

Kokku oli Auto Bild Allradauto 2011 valimistel üheksa erinevat kategooriat. Lisaks neljale maasturiklassile kuulutati välja võitjad ka nelikveoliste sõiduautode seas kolmes erinevas hinnakategoorias, kus võidutsesid VW Caddy 4Motion, Audi A4 Quattro ja Audi A8 Quattro.

Samuti valiti aasta pikap, milleks osutus VW Amarok ning nelikveoline sportauto, mille esikoht läks Porsche 911 C4 Turbole.

Tähelepanuväärseim on kahtlemata Kia Sportage`i võidutsemine odavamate maasturite kategoorias, sest kõik ülejäänud kaheksa kategooriavõitu läksid n-ö kohalikule toodangule.

Tõsi, selles hinnakategoorias otsene kohalik konkurent ka puudus, kuid peaaegu sakslasest Škoda Yeti selja taha jätmine näitab samuti nii mõndagi.

Kia Sportage`i poolt hääletas peaaegu iga viies lugeja, saades 14 mudeli seas ilmselge võidu. Kokku osales juba kümnendat korda toimunud hääletuses 119 432 ajakirja Auto Bild Allrad lugejat.

Kia Motors Saksamaa tegevjuht Martin van Vugt on tunnistanud, et Kia Sportage`i järele on Saksamaal väga suur nõudlus, ta on saanud erinevaid disaini- ja turvalisusauhindu, millele lisandus nüüd ka Aasta Maastur 2011 tiitli.

Kia disainikeskus asub samuti Saksamaal, Frankfurdis, seal töötab teiste seas ka ainus eestlasest autodisainer Björn Koop.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles