Poolakad matsid keskajal arvatavaid vampiire eriti julmal moel

Eva-Lotta Kivi
, Teemaveebide toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Arheoloogid leidsid Poola küla surnuaia äärealalt kolm inimese skeletid, mis pärinevad ilmselt keskajast. Suure tõenäosusega arvati nende maha matmisel, et tegu on vampiiridega. 

Kui tänapäeval kuuluvad vampiirid ja nõiad pigem õudusfilmidesse, siis keskajal elati teadmisega, et need tegelased eksisteerivad ka päriselt. Lisaks hirmule neid lihtsalt kohata, pelgasid inimesed veel sedagi, et vampiirid on suutelised hauast üles tõusma. 

Poola arheoloogid leidsid eelmisel aastal Lääne-Poolast Górzyca nimelisest külast kolm skeletti – ühe naise ja kaks meest. Kõigist surnukehadest oli läbi torgatud vai, naisel olid põlved puruks tehtud ning noorema mehe pea oli kinnitatud kahe kivi vahele, kirjutab Seeker

Kuna keskajal oli üheks tavaks vampiiride surnukehad vaiaga maa külge kinnitada, on arheoloogide sõnul tegemist arvatavate vampiiridega. Lisaks sellele pandi nende haudadesse tihti kive kaasa. 

Hetkel tegelevad antropoloogid skelettide uurimisega. Seega täpsemaid järeldusi saab teha alles pärast uurimise lõppu. Arvatavasti pärinevad skeletid aga kuuesaja aasta tagusest ajast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles