Taxify hinnalangus tõi taksojuhtide ärevuslaine (1)

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taxify rakendus
Taxify rakendus Foto: Taxify

Taxify kukutas ööl vastu tänast märgatavalt sõiduhindu ja heitis sellega kinda nii taksoettevõtjaist konkurentidele kui tegelikult juba ka kogu ühistransporditurule, ent uute klientide võitmise nimel astutud samm vähendab ühtlasi juhtide iga sõidu pealt saadavat sissetulekut ja on muutnud nad seetõttu ärevaks.

«Viimase nelja kuuga oleme suutnud juhtidel tunnis tehatavate sõitude arvu tõsta 10 protsenti ning uute baashindadega plaanime lähikuudel veel kuni 20 protsenti kasvu,» selgitas ettevõte alles eile oma juhtidele hinnalanguse põhjuseid.

Oma põhjenduse küsis ka Postimees ja Taxify esindaja Marilin Noorema vastus andis tegelikult sama selgituse: «Soovime soodsama hinnaga muuta sõiduteenuse taskukohaseks rohkematele inimestele.»

Millised on aga uued hinnad ise? Taxify uue - kategooriapõhise - autode tellimise tasud on tänasest järgmised:

  • Private - kuni 13 aastat vanad autod: uued hinnad - start 0,99 eurot; 0,35 eurot/km + 0,10 eurot iga sõiduminuti eest. Miinimumhind 2,50 eurot.
  • PrivateUp - viisakad ja mahukad autod: start 2,29 eurot; 0,45 eurot/km + 0,12 eurot/min
  • Taxi - taksod: start 2,00 eurot; sõit 0,40 eurot /km; ootetariif 8,00 eurot/h
  • TaxiUp - uuemad, kuni 7 aasta vanused taksod: start 2,50 eurot; sõit 0,50 eurot/km; ootetariif 10,00 eurot/h
  • XL - vähemalt kuue istekohaga bussid: start 3,75 eurot;  sõit 0,75/km; ootetariif 15 eurot/h
  • Taxify arendusjuhi Martin Villigi sõnul langeb uute soodsate tariifidega keskmine sõidu hind Tallinnas 4 eurole, mis on soodsam kui 1 tund parkimist südalinnas.

Kusjuures sarnaselt Uberiga saavad nüüd ka Taxify kliendid sisestada asukoha kinnitamise järel ka sihtpunkti ning näha sõidu eeldatavat hinda.

Taxify hinnangul toob kategooriapõhine tellimine kaasa juhtidele lühimad ettesõidud ja seega väiksemad kulud ning see peaks kompenseerima neile sõitude hinnalanguse. Täpsemalt: klient valib endale äpiuuenduse järel sobiva kategooria ja tellimus läheb lähimale autole - kui juht keeldub, siis läheb tellimus automaatselt järgmisele sama kategooria juhile.

Hinnalanguse kompenseerimiseks pakub ettevõte privaatjuhtidele siiski palju boonuseid. Näiteks tööpäevadel iga sõidu pealt 12 protsenti soodust, nagu näha sellelgi pildil:

Taxify teade juhile
Taxify teade juhile Foto: Kuvatõmmis

Kui vaadata seda, mis toimub juba eile õhtust alates taksojuhtide foorumites, siis on selgelt tunda nii ärevust, meelehärmi kui ka protestimeelsust – kuni boikoteerimisüleskutseteni välja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles