Taxify on rahul: hinnad all, sõite rohkem (2)

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taxify rakendus
Taxify rakendus Foto: Taxify

Sõiduvahendaja Taxify langetas esmaspäeval uute klientide võitmiseks märgatavalt sõitude hindu ning esimesed kokkuvõtted näitavad, et sellest sammust ei kaotanud ei ettevõte, reisijad ega autojuhid.

Hinnalanguse järgse esimese päeva kokkuvõte näitab nimelt, et võrreldes ühe aprilli esmaspäevaga kahanes kesmine sõidu hind 5,1 eurolt 4,3 eurole. Sõitude arv tunnis kasvas keskmiselt aga 1,9 sõidult 2,35 sõiduni.

Hinnalanguse tasakaalustamiseks maksis Taxify esmaspäeval iga sõidu pealt juhtidele 12 protsenti boonust ning ettevõtte arvutus näitab, et juhile jäi iga sõidu pealt kätte senise 4,1 euro asemel 4,0 eurot.

Kuna sõite tunnis tuli aga senisega võrreldes 25 protsenti rohkem, siis arvutas Taxify välja, et juhi tunniteenistus kasvas 20 protsenti. Juhte oli sel esmaspäeval ka rohkem tööl. Ühe sõidu keskmine pikkus koos ettetellimisega oli kaheksa kilomeetrit.

Taxify uue – kategooriapõhise – autode sõidutasu on privaatjuhtide puhul alates esmaspäevast kuni kuuekilomeetriste sõitude odavam kui Uberil:

  • Private - kuni 13 aastat vanad autod: uued hinnad - start 0,99 eurot; 0,35 eurot/km + 0,10 eurot iga sõiduminuti eest. Miinimumhind 2,50 eurot. (Uberil sõidualustustasu 1,3 eurot, kilomeetritasu 0,3 eurot ja ajatasu sama).
  • PrivateUp - viisakad ja mahukad autod: start 2,29 eurot; 0,45 eurot/km + 0,12 eurot/min
  • Taxi - taksod: start 2,00 eurot; sõit 0,40 eurot /km; ootetariif 8,00 eurot/h
  • TaxiUp - uuemad, kuni 7 aasta vanused taksod: start 2,50 eurot; sõit 0,50 eurot/km; ootetariif 10,00 eurot/h
  • XL - vähemalt kuue istekohaga bussid: start 3,75 eurot;  sõit 0,75/km; ootetariif 15 eurot/h
  • Taxify arendusjuhi Martin Villigi sõnul langeb uute soodsate tariifidega keskmine sõiduhind Tallinnas 4 eurole, mis on soodsam kui 1 tund parkimist südalinnas.
Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles