Tesla päikesepaneelidega katusekivid on nüüd müügil ja need on oodatust odavamad (2)

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Buffalos hakkab päikesepaneele tootma hiljuti Tesla poolt omandatud ettevõte Solar City.
Buffalos hakkab päikesepaneele tootma hiljuti Tesla poolt omandatud ettevõte Solar City. Foto: RICK WILKING / REUTERS

Tesla alustas USAs päikesepaneelidega katusekivide tellimuste vastuvõtmist ja selgub, et paneelid on märksa odavamad, kui algselt oodati ja kulutused võib tasa teenida mõnekümne aastaga.

Katusekivide paigaldamine läheb Ameerika Ühendriikides maksma umbes 235 dollarit ühe ruutmeetri kohta. Hinna sisse on arvestatud nii riiklik maksusoodustus, öiseks kasutuseks vajalik aku ning paneelide ja paigalduse hind, kirjutab portaal Geenius.

Näiteks New Yorgis asuva 186-ruutmeetrise kodu katuse paneelidega katmine läheb maksma umbes 50 000 dollarit, kuid 30 aasta jooksul säästaks majaomanik elektriarvetelt 64 000 dollarit. Katus kaetaks 40 protsendi ulatuses paneelidega ja ülejäänud osas tavalise katusematerjaliga.

Tesla pakub päikesepaneelidele ka pikka garantiid: need peaksid töötama senikaua, kuni maja püsti seisab ehk sisuliselt on päikesepaneelidel eluaegne garantii.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles