Vaata, kes sai esimese Tesla Model 3 omanikuks (6)

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene Tesla Model 3
Esimene Tesla Model 3 Foto: Tesla

Reedel tuli toomisest välja esimene Tesla Model 3, pannes sellega aluse uuele ajastusele elektriautode arengus.

Esimene Model 3 hakkab kuuluma ei kellelegi muule kui Tesla omanikule Elon Muskile, sest auto esialgne omanik, Tesla nõukogu liige Ira Ehrenpreis otsustas selle Muskile kinkida. Viimane jagas Twitteris ka oma uuest sõidukist pilte, kirjutab Bloomberg.

Hoolimata heast uudisest ettevõttele, saavad järgmised kuud olema kriitilised. Selleks, et saada maailma esimeseks tõeliseks elektriautode masstootjaks, peab Tesla tõstma järsult tootlikust, ilma samal ajal kaotamata kvaliteeti. Klientidest puudust ei ole. 

Tootmise kiirendamine saab alguses olema aeglane. 28. juulil toimuval avapeol saavad omale võtmed 30 tellijat. Muski hiljutiste Twitteri säutsude järgi loodetakse augusti jooksul valmistada 100 sõidukit, mis on natukene vähem kui kolm tükki päevas. Septembris loodetakse ehitada 1500 autot ja detsembriks tahetakse valmistada juba 20 000 autot kuus. 

Tegu on äärmiselt ambitsioonika ajakavaga, mille järgi aasta lõpuks Tesla tootmise viiekordistuks. Kui aga Muski unistus tõesti täitub, siis järgmisel aastal ehitab Tesla rohkem elektriautosid kui kõik ülejäänud maailma tootjad kokku. 

Muskile läinud esimene Model 3
Muskile läinud esimene Model 3 Foto: Tesla
Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles