Pildid: iPhone’ide smugeldaja tabati 102 telefoniga

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiinas püüti kinni naine, kes üritas smugeldada riiki 102 iPhone’i, mis olid tihedalt pakitud ümber ta keha.

Kohaliku pressi järgi hüüdnime «Raudnaine» saanud smugeldaja püüti tolliametnike poolt kinni, kui nad märkasid, et naise terve keha on imelikke mügarikke täis. Kohaliku raporti kohaselt äratas tollitöötajate tähelepanu naise riietus, vahendab The Verge. Smugeldaja kandis rohkem riideid kui oleks vaja kuuma ilmaga ja tema keha oli võrreldes kätega proportsioonist väljas.

Kui naine kõrvale kutsuti leiti nelja kihina ümber tema keha teibitud iPhone’id ja 15 luksuskella. Asjad olid pakitud plastikusse ja kaalusid ligi 20 kilo kokku.

Sõltumata sellest, et Apple on juba aastaid Hiinas iPhone müünud on smugeldamine endiselt probleem, sest nutitelefonid maksavad Hiinas erinevate maksude tõttu kuni 30 protsenti rohkem.

Shenzeni ametnike sõnul leitakse tavaliselt smugeldajaid umbes tosina ja vahel harva kuni 80 iPhone’iga. 2015. aastal peeti kinni mees, kes üritas riiki smugeldada 94 iPhone’i.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles