Vaata, milline näeb välja Tesla Model 3 eriskummaline armatuur

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla Model 3
Tesla Model 3 Foto: HANDOUT, REUTERS, SCANPIX

Reedel ametlikult tootmisse lastud Tesla Model 3-me armatuur on võrdlemisi ebatavalise ja minimalistliku disainiga, koosnedes ainult ühest kuvarist ja põhimõtteliselt mitte millestki muust.

Nagu piltidelt võib näha, siis üle armatuurlaua jookseb puidust liist ja peale keskele kinnitatud 15-tollise kuvari suurt midagi muud eriti polegi. Puuduvad armatuuri näidikud, ventilatsiooniavad, nupud jms. Isegi kindalaekal puudub käepide, sest viimane avaneb digitaalse nupuga puutetundlikul ekraanil. Puudu on ka ukselingid, sest need avanevad uste külge kinnitatud nuppudega. 

Sarnaselt Model S-iga pole sõidukil süütelukku, kuhu sisestada võti. Erinevalt Model S-ist on monitor paigutatud laiupidi, mitte pikkupidi. Kui Model S-i 17-tolline monitor oli armatuuri sees, siis 3-e 15-tolline on kinnitatud väljapoole. 

Tesla Model 3 armatuur
Tesla Model 3 armatuur Foto: HANDOUT, REUTERS, SCANPIX
Tesla Model 3 armatuur
Tesla Model 3 armatuur Foto: HANDOUT, REUTERS, SCANPIX

Reedel toimunud peol Californias said oma võtmed kätte esimesed 30 Tesla Model 3 ostjat, kes olid kõik ettevõtte töötajad. Autot ootavad aga üle poole miljoni kliendi. Tesla on lubanud ehitada järgmise aastaga 500 000 Model 3-me, mis on ligikaudu kuus korda suurem selle aasta tootmisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles