Nokia uus lipulaevtelefon asendab «selfie» «bothie'ga»

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia 8
Nokia 8 Foto: Nokia

HMD Global, kes valmistab nüüd Nokia telefone, paljastas eile uue lipulaevtelefoni Nokia 8, mis tuleb septembris müüki 599 euroga. Uuel telefonil on aga üks funktsioon, mille ettevõte tahab tõeliseks hitiks teha.

«Bothie», mis kõlab võrdlemisi absurdselt, kujutab endast põhimõtteliselt telefoni esimese ja tagumise kaamera korraga käivitamist. Ekraan jaguneb kaheks ja nii on korraga võimalik teha pilt iseendast ja millest iganes, mis on telefoni välise kaamera ees. 

Kahe kaamera korraga aktiveerimine ei ole iseenesest uus idee ning seda on proovinud ka LG ja Samsung. Küll aga on Nokia 8-ga võimalik teha sellises režiimis Facebooki ja YouTube videosid. Laias laastus on tegu siiski turundustriki ja uue «trendika» termini leiutamisega, mille sihtgrupiks on Instagrammerid ja muud sotsiaalmeedia persoonid.   

Muul määral telefon ise kuigi silma torkav ei ole. See muidugi ei tähenda, et tegu pole hea seadmega. Nokia 8-l on 5,3-tolline ekraan, resolutsiooniga 2560 x 1440. Jõudlus tuleb Qualcomm Snapdragon 835 protsessorist, mida saadab 4GB RAM-i ja 64GB mälu. Seade on 7,3 millimeetrit paks ja alumiiniumkorpusega.

Telefonil on kokku kolm kaamerat: kaks 13-megapikslist taga (värviline ja mustvalge) ning üks 13-megapiksline ees. Isegi audio on viidud uue režiimiga vastavusse, mis tähendab, et ka heli on võimalik mõlemalt poolt salvestada.

Tegu on esimese HMD Globali all valmistatud Nokia telefoniga ja tundub, et ettevõte panustab uue telefoni edu just «bothie» edukusele. Kui selline asi peaks aga tõesti populaarseks muutuma, kopeerivad seda ilmselt ka kõik teised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles