Austraalia blokeeris suure hulga populaarseid piraadilehti

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piraatlus
Piraatlus Foto: SCANPIX

Austraalia föderaalkohus andis interneti teenusepakkujatele käsu blokeerida suur hulk populaarseid piraadilehti.

Anti-piraatluse operatsiooni käigus välja antud korraldus puudutab 59 piraadilehte, mille hulka kuuluvad näiteks Demonoid, EZTV, YTS, RARBG, 1337x ja Putlocker. Kokku on viimase kahe käsuga blokeeritud 160 domeeni, mille hulka kuuluvad ka erinevad alternatiivsed teed torrentilehele Pirate Bay.

Blokeerimist nõudsid Austraalia filmistuudio Village Roadshow ja ringhäälinguorganisatsioon Foxtel. Kokku on riigis blokeeritud 340 domeeni, millest kahe puhul on kohtuasjad veel käimas. 

Austraalia on viimastel aastatel tõsiselt maadelnud piraatlusega ja üritanud oma kodanike seas vohavat harjumust maha suruda. 2014. aastal ütles kohtuminister George Brandis, et Austraalia on piraatide jaoks «kõige hullem koht maailmas.»

Piraaditud materjale levitavad inimesed võivad Austraalias seista silmitsi kuni 72 000 euroni ulatuvate trahvidega. Juriidiliste isikute puhul võib see summa olla aga veel viis korda kõrgem ja lõppeda isegi vangistusega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles