Programmeerimiskauged kiirustage: asjaga saab tasuta tutvust teha

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvutid.
Arvutid. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Tartu ülikooli arvutiteaduse instituudi ülipopulaarsed eestikeelsed tasuta e-kursused jätkuvad ka sel sügisel, praeguseks on need edukalt lõpetanud enam kui 6000 inimest.

Neljanädalane kursus nimega «Programmeerimisest maalähedaselt» algab 11. septembril ja  tutvustab osalejatele ülevaatlikult programmeerimiskeelt Python. Kursust vürtsitavad elulised maalähedased lood, mis loovad paralleele programmeerimisega seotud teemade ja igapäevase eluolu vahel.

Registreerumine kursustele on avatud veebilehel http://programmeerimine.ut.ee

Huvilistel, kes tahaksid programmeerimisega juba põhjalikumalt tutvust teha, on võimalik liituda 16. oktoobril algava e-kursusega «Programmeerimise alused», mis on mahukam ning pakub osalejatele võimalust end tõeliselt proovile panna.

Kursuse läbijad saavad omakorda hiljem teadmisi edasi arendada jätkukursusel «Programmeerimise alused II», mis kokku annab sisuliselt sama kursuse, mille läbivad informaatika bakalaureuse esimese aasta tudengid.

«Oleme neid kursuseid korraldanud juba mitu aastat ja meid motiveerib endiselt võimalus pakkuda avastamisrõõmu ja õppimiselamusi eri ameti, elukoha ja vanusega inimestele. Loodame, et osalejad saavad mõndagi teada programmeerimisest, aga avastavad uut ka iseenda kohta. Võib-olla aitab just tutvus programmeerimisega ümbritsevat mõista ja tulevikuga paremini hakkama saada,» ütles kursuste eestvedaja, informaatikalektor Eno Tõnisson

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles