Transferwise on lähedal 60-miljoni dollarisele investeeringule

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TransferWise'i uus kontor Tallinnas
TransferWise'i uus kontor Tallinnas Foto: Marek Unt

Eestlaste asutatud rahavahetusettevõte Transferwise on lähedal kokkuleppe saavutamisele riskikapitali investoriga International Venture Partners (IVP) ligi-4 protsendise osaluse müümiseks 60 miljoni dollari eest, kirjutab Ühendkuningriigi portaal Sky News.

Tehinguni jõudmine on portaali allikate kohaselt lähedal ning on üheks osaks Transferwise käimasolevale kapitalikaasamisplaanile.

Tehingu täpne suurus on ebaselge, kuid peaks portaali allikate kohaselt ulatuma ligi 60 miljoni USA dollarini ning tõstaks Transferwise valuatsiooni 1,5 miljardi dollarini ehk oleks ligi 4 protsenti ettevõttest.

Osaluse omandamisega saaks IVP ka koha Transferwise nõukogus.

IVP on 1980. aastal asutatud kiiresti kasvavatesse hilise kasvufaasi tehnoloogiaettevõtetesse investeeriv riskikapitali ettevõte, mis on kokku investeerinud üle 5 miljardi dollari enam kui 300 ettevõttesse.

Transferwise teenust kasutab ettevõtte andmetel enam kui miljon inimest kuus, tehes platvormi kaudu makseid enam kui 1 miljardi euro väärtuses. Ettevõttes töötab kokku enam kui 700 inimest üheksas riigis üle maailma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles