Facebook väljastas uusi pereikoone, kuid midagi on ikka puudu

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uued pereemotikonid
Uued pereemotikonid Foto: Facebook

Facebook lasi välja 125 uut pereemotikoni, lisades valikusse musta nahavärvi ja ohtralt uusi kombinatsioone, mille hulgas ei puudu ka samasoolised vanemad – kuid üks vägagi levinud variant on nende seas ikka puudu.

Nimelt ei esine jätkuvalt ühtegi perekonda, kus vanemad oleksid erineva nahavärviga ning seega on esindamata erinevast rassist pereliikmed.

Möödunud aastal esitles Microsoft oma operatsioonisüsteemis 52 000 pereemotikoni ning esindatud olid nii üksikvanemad, samasoolised kui erinevast rassist vanemad. Facebook oma uuendusega sellist võimalust veel ette ei näe, kirjutab The Verge.

TechCrunch märgib, et erinevat tooni nahavärviga ikoone pole kerge kodeerida ning seda ei toeta kõik süsteemid. Kui saata näiteks Microsofti emotikon Aasia mehe, valge naise ja nende lapsega mõnele teisele platvormile, siis võivad need muutuda eraldi ikoonideks.

Facebooki uued ikoonid on saadaval Facebooki veebikeskkonnas ja mobiilis. Nende kasutamiseks tuleb klikkida naeratuse ikoonile staatuse ribal. Messengeril on omad emotikonid.

Foto: TechCrunch
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles