Auto hooldusraamat digitaalseks ja ajalugu avatuks – prototüüp on valmis

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hüvasti vana kooli hooldusraamatud
Hüvasti vana kooli hooldusraamatud Foto: album.ee

Kolm tehnoloogiaettevõtet eri harudest – Renault, Microsofti ja VISEO – ehitasid sel suvel valmis digitaalse auto hooldusraamatu prototüübi, mis peaks autode ajaloo tulevikus märgatavalt läbipaistvamaks ja petukindlamaks muutma.

Prototüübi loomisel kasutati Blockchaini tehnoloogiat, mis tagab, et informatsioon autopassis on talletatud kindlalt ja turvaliselt, teatasid ettevõtted.

Seni on autoomanike ja nende autode kohta käivat informatsiooni salvestatud eri süsteemidesse ja paberkandjatele küll autotootjate, kindlustajate, remonditöökodade ja teiste poolt.

Digitaalne hooldusraamat
Digitaalne hooldusraamat Foto: Renault

Digitaalse auto hooldusraamatu prototüüp näitab aga, et kogu vajalikku informatsiooni on võimalik talletada ühte kohta, kust see on ka autoomanikule lihtsasti kättesaadav.

Kui digitaalne auto hooldusraamat kasutusele võetakse, tähendab, et ka auto müümisel teeb müüja kogu autoga seonduva informatsiooni ostjale nähtavaks. Nii on tulevikus järelturult autode soetamisel võimalik saavutada ostjate-müüjate vahel suuremat usaldust.

Digitaalse auto hooldusraamatu prototüüp on loodud avatud lähtekoodiga, kasutades Blockchaini tehnoloogiat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles