Tehnikaajastu uus normaalsus: spordikellaga peab saama kodumasinaid juhtida

Aivar Pau
, Berliin, IFA
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Lowes selgitamas Samsungi uut normaalsust
David Lowes selgitamas Samsungi uut normaalsust Foto: Aivar Pau

Lõuna-Korea tehnoloogiahiid Samsung oli üks esimesi, kes eile õhtul Berliinis Tempodromi hallis oma üleilmse tarbeelektroonikamessi IFA uudised avalikkuse ette tõi. 

Esitletud suure hulga uuenenud koduseadmete – olgu näiteks ülikiiret pesu võimaldav pesumasin – kõrval sai suurima tähelepanu osaliseks aktiivsetele inimestele mõeldud kaks uut nutikella, millega on võimalik sportimise ajal neid seadmeid juhtida. 

Kellad kannavad nime Gear Sport ja Gear Fit2 Pro ning nendega koos esitletud kõrvaklapid Gear IconX (2018) on kõik seniste seadmete kergelt uuendatud variandid. 

Samsung Eesti mobiilidivisjoni juht Antti Aasma sõnul aitavad uued Geari tooted kasutajatel elu oluliselt mugavamaks teha – alates detailsest aktiivsuse, sealhulgas une ja toitumise jälgimisest ning lõpetades lisamotivatsiooni pakkumisega teavituste kaudu.

«Aktiivne eluviis ning sellega kaasnevad nutitooted ei ole enam ammu mõeldud vaid elukutselistele sportlastele. Aktiivsusmonitorid leiavad üha enam kasutust inimeste igapäevase liikumise jälgimisel, andes kasutajale võimaluse olla kursis oma päevase liikumisaktiivsusega ning abistada eluviisi kujunemisel,» lisas Aasma.

Aga nüüd esitletud seadmetest lähemalt:

Gear Sport

Gear Sport on ümara kujuga nutikell ja kuigi selle nimi viitab spordile, on nutikella rihm sarnaselt oma eelkäijale Gear S3-le vahetatav, et seda oleks soliidne kanda ka väljaspool treeningsaali.

Samsung Sport
Samsung Sport Foto: tootja

Uute funktsioonidena saab Gear Sporti abil kontrollida näiteks Samsungi IoT (asjade interneti) seadmeid või kasutada seda puldina ja miks mitte PowerPointi esitluste lehitsejana. Jutt käib kella abil juhitavatest pesumasinatest, külmkappidest, automaattolmuimejatest ja valgustitest. 

Sisu poolest on seadmel 1,2-tolline ümar Super AMOLED 360x360 resolutsiooniga ekraan, mis on omakorda kaetud Corning Gorilla Glass 3-ga. Nutikell kasutab Tizen operatsioonisüsteemi ning kaalub ilma rihmata 50 grammi. Seadmel on neli gigabaiti sisemälu, 300 mAh aku ning see toetab juhtmevaba laadimist.

Gear Fit2 Pro sai Speedo ujumisäpi

Gear Fit2 Pro on Samsungi aktiivsusmonitori Gear Fit2 väga väike edasiarendus. Ühe peamise uuendusena on täiustatud seadme GPSi, mille abil tegevusi jälgitakse.

Samsung Fit Pro
Samsung Fit Pro Foto: Tootja foto

Ühtlasi on uuel aktiivsusmonitoril täiustatud pulsimõõtjat ning veekindlust. Koostöös ujumistarvete tootjaga Speedo on välja arendatud ka mitu nutifunktsiooni just ujumishuvilistele. Näiteks saab seadmega jälgida läbitud ringide arvu, kiirust ning ujumisliigutuste rütmi.

Seadmel on 1,5-tolline kumer Super AMOLED 216 x 432 resolutsiooniga ekraan, mis on vastupidavuse tagamiseks kaetud Corning Gorilla Glass 3-ga. Gear Fit2 Pro kasutab Tizen operatsioonisüsteemi ning on varustatud neljagigabaidise sisemäluga ja 200 mAh akuga.

Gear IconX (2018)

Juhtmevabade kõrvaklappide Gear IconX peamine uuendus toob sellele ühenduse Samsungi loodud virtuaalse assistendiga Bixby, et kasutajad saaksid häälkäsklustega kontrollida näiteks telefonist tulevat muusikat või muid funktsioone.

Klappe on kolmes värvilahenduses – must, hall ja roosa ning need on varasemast kergemad ning mugavamalt kõrva sobituvad. IconXi klapid tuvastavad nüüd automaatselt kasutaja liikumist, võimaldades klappe kasutada aktiivsuse jälgimiseks ning vaid ühe sõrmekoputusega annab virtuaalne «treener» käimasoleva treeningu kohta ülevaate.

Klappide täiustatud aku võimaldab kuulata kuni viis tundi voogedastust või seitse tundi muusikat, kuna klappides peituv 4-gigabaidine sisemälu lubab muusikat hoida otse kõrvaklappides ning seetõttu ei pea sportides muusika kuulamiseks enam telefoni kaasas kandma.

Uus normaalsus

Samsungi eilsel IFA suurüritusel esinenud ettevõtte Euroopa üksuse turundusjuht David Lowes märkis, et tehnoloogia on meie elu igas aspektis mängimas järsult kasvanud rolli, siis on tehnoloogiettevõtete nagu Samsung rolliks ja vastutuseks inimeste eluga väga hästi kohanduvaid seadmeid luua.

Muu hulgas esitleti veel näiteks elektroonilist pildiraami nimega The Frame 43-tollist versiooni – tegemist on seadmega, mis võimaldab koduseinal kuvada tõetruult tuhandeid valikus olevaid tuntuid maale ja fotosid või miks mitte ka omatoodangut. Muu hulgas on Samsung asunud koostööle Prado muusemi ja galeriiga LUMAS nende teoste kuvamiseks.

Esitleti ka mänguritele mõeldud maailma suurimat QLED-mängude monitori – nimeks sellel CHG90, suuruseks 49 tolli ja vaatenurgaks 178-kraadi.

Foto: Aivar Pau

Uus pesumasinate QuickDrive tehnoloogia vähendab ettevõtte kinnitusel pesupesemise aega 20 protsenti. Põhjus on uues tehnoloogias, kus trummel ja tagaseina plaat liiguvad teineteisest sõltumatult ja tekitab lisaliikumise. Juba varem on Samsung esitlenud pesumasinat, millel on võimalik aktiivse pesutsükli ajal riideid juurde lisada.

Uuenduse on saanud ka Powerstick-nimeline akude peal töötav tolmuimeja. See koosnebki sisuliselt vaid tolmuimeja torust ning selle akud peavad nüüd vastu 40 minutit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles