Kodudes kasvab vajadus kiirema internetiühenduse järele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaaegu kõikides Eesti kodudes on olemas internet.
Peaaegu kõikides Eesti kodudes on olemas internet. Foto: SCANPIX

Faktum&Ariko poolt läbiviidud uuringu kohaselt kasutab viiendik Eesti majapidamistest oma kodus internetti viie ja enama seadmega.

Kaks kolmandikku Eesti majapidamistest kasutavad internetti kahe kuni nelja seadmega, internetiühendus on olemas peaaegu kõigis Eesti kodudes. Levikomi hinnangul näitab selline võrgustumine, et kodudes kasvab vajadus järjest kiirema ja stabiilse internetiühenduse järele, samuti loob võrgustumine head eeldused erinevate asjade interneti rakenduste pakkumiseks, teatas Levikon.

Levikom teleteenuste tootejuhi Kuno Peegi sõnul näitab kodus suure hulga erinevate seadmete internetis kasutamine, et kiire, stabiilse ja mahupiiranguteta interneti kättesaadavus kõikjal Eestis muutub järjest olulisemaks. «Need 20 protsenti Eesti kodudest, kus internetis kasutatakse viit või rohkemat seadet, vajavad juba tänasel päeval tõenäoliselt vähemalt 30-50 megabitti sekundis kiirusega stabiiliset internetiühendust. Kindlasti lähema aasta-paari jooksul vajadus ülikiire ühenduse järele kasvab jõudsalt,» märkis Peek.

Faktum&Ariko uuringu kohaselt on 99 protsendil eestikeelsest Eesti elanikkonnast kodus internetiteenus ja 97 protsendil televisiooniteenus. Uuring viidi läbi internetiküsitlusena 759 inimese hulgas, valimisse kuulusid ainult eestikeelsed Eesti elanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles