Hindriks: inimesed kolivad Eestisse, sest siin on lihtne

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karoli Hindriks
Karoli Hindriks Foto: Peeter Langovits

Enamikes riikides on asjaajamine oluliselt keerulisem kui Eestis, ning siinne lihtsus on Jobbaticali juhi ja rajaja Karoli Hindriksi sõnul väga suur pluss Eesti kasuks. 

Iga seitsmes inimene maailmas on täna migrant. «Mis maailmas toimub, on põnev. Ühelt poolt on meil Trump ja Brexit ja teisalt inimesed rändavad rohkem kui kunagi varem,» rääkis Hindriks Pärnu Konverentside korraldatud Palga Päeval. 

«Kui kirjutad dokumenti ja ei leia «save» nuppu üles, siis see pahandab,» rääkis ta ja lisas, et ka riikliku asjaajamise puhul ei taha keegi pikalt asjaajamise üle pead murda. «Enamikus riikides on asjaajamine keeruline ja Eestis on see kõik väga lihtne. Oleme muutumas magnetiks, ja inimesed arvavad, et nii peabki tänapäeva riiki juhtima.»

Jobbaticalil on harukontor ka Singapuris ning Eestis on ettevõtja elu ikkagi lihtsam. «Ka ettevõtjana on mu kasutajakogemus niivõrd lihtne, et mul ei ole põhjust siit ära kolida.»

Pealegi tahavad inimesed oma elu elada üha isikupärasemal viisil. «Inimesed tahavad elada erakordset elu ja teha asju, millest keegi kuulnud ei ole. Eesti jaoks on see väga positiivne,» märkis ta. Kui varem ihkasid kõik kolida suurlinnadesse, siis täna enam mitte. 

Kõige libedamalt on tal enda ettevõttes - mis tegeleb just talentide ja talente otsivate ettevõtete kokku viimisega - läinud Aasiast pärit inimeste Eesti eluga tutvustamine ning vahejuhtumid on pigem lõbusad. 

«Meie Hongkongi arendaja ja tema elukaaslane armastasid jalgrattaga sõita. Soovitasin minna Vääna poole, sest seal on palju metsamaasikaid. Esmaspäeval nad ütlesid, et metsmaasikad olid, aga need olid nii väiksed, ilmselt toored,» kirjeldas Hindriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles