Üllatus: uus iPhone on kiirlaadimisega, aga selle eest tuleb ekstra juurde maksta (2)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis

Apple hakkab lõpuks ometi Samsungidele ja Huaweidele mobiilitehnoloogia arendamisel järele jõudma: lisaks ekraanikumerustele, veekindlusele, näotuvastusele, duubelkaameratele ja juhtmevabale laadimisele on nüüd lõpuks uute iPhone’ide puhul kasutusele võetud ka telefoni kiirlaadimine.

Üllatusena selgub aga, et ameeriklaste jaoks on see mujal maailmas ammu teada-tuntud lahendus veel nii uus ja vinge asi, et päris tasuta ja põhifunktsionaalsusena seda kasutada ei saa. Ka üleeilsel uute telefonide tutvustamisel sellest funktsionaalsusest suurelt lavalt teada ei antud.

Kuid selgub, et uued iPhone’id kiirlaadimist tõesti toetavad, seda kinnitab ka Apple’i enda ametlik veeb: uusi telefone saab vaid 30 minutiga 50 protsendi ulatuses täis laadida. Ehk siis umbes sama tase, nagu Androidi lipulaevadel.

Kahjuks selgub ka tõsiasi, et selle funktsionaalsuse kasutamiseks tuleb omandada Apple’i USB-C adapter ja üleminek USB-X -> lightning. Kokku umbes 75 eurot, mis pole just liiga suur summa, aga kui see tuleb juurde maksta niigi ülikallitele seadmetele, siis tundub see veidi üleliigsena.

Arvata on, et telefonide endaga on karbis kaasa vana hea USB-A kaabliga.

Allikas: TNW

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles