Twitter tõstab säutsude tähemärgi limiiti

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Twitter
Twitter Foto: Josh Edelson/AFP

Twitter tõstab esimest korda oma 11-aastase ajaloo jooksul säutsude tähemärgi limiiti, vähemalt osadele inimestele. 

Ettevõte teatas teisipäeval, et hakkab katsetama senise 140 tähemärgi limiidi asemel 280 tähemärgi limiiti, vahendab Business Insider. Esialgu tõstetakse limiiti ainult väga üksikutele kasutajatele katsetamise eesmärgil. Kui Twitter jääb muudatustega rahule, tõstetakse limiiti kõigile keeltele, peale jaapani, korea ja hiina keele.

Twitter, kes on maadelnud uute kasutajate ligi meelitamisega, loodab pakkuda uuendusega oma kasutajatele rohkem eneseväljenduse vabadust. Samuti loodetakse uuendusega vähendada Twitterile omaseks saanud pikki säutsude ahelaid, mida praktiseerib teatavasti näiteks Donald Trump.

«Me oleme märganud, et 140 tähemärgi piirang tekitab kasutajates frustratsiooni. Kui nad ei pea oma mõtteid suruma ainult 140 tähemärgi sisse, siis tõenäoliselt nad ka säutsuvad rohkem, mis on väga tore!» kirjutas Twitteri tootearenduse juht Aliza Rosen ettevõtte blogis. 

Twitter on teinud 140 tähemärgi piirangut leevendavaid samme juba mõnda aega. Eelmisel aastal eemaldati piirangu alt näiteks fotod ja teiste inimeste säutsude uuesti säutsumine. 

Twitter on üritanud muuta tähemärkide limiiti varemgi, kuid pole kunagi kasutajate vastasseisu tõttu uuendusi läbi viinud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles