Tesla on Model 3 ehitamisel tootmisgraafikust kõvasti maas

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla Model 3
Tesla Model 3 Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

Tesla suutis kolmandas kvartalis valmistada plaanitud 1500 Model 3 asemel ainult 260 sõidukit, mis on plaanitust 83 protsenti vähem.  

«Olgugi, et enamus meie tehastest, sealhulgas Nevada gigatehas, töötavad plaanitud jõudlusega, ei ole osad tehased suutnud piisavalt kiiresti tööle hakata,» teatas Tesla esmaspäeval. Tagasihoidlike tulemuste valguses ei muutnud ettevõte oma senist tootmisgraafikut, mille järgi peaks Tesla valmistama aasta lõpuks 5000 autot nädalas. 

Tesla on ka varem olnud tootmisgraafikust maas, seda nii Model S-i kui Model X-i tootmisel, kuid mõlemad projektid läksid edukalt käima. Selles valguses ei ole Model 3 ümber toimuv viivitus kuigi ebatavaline. 

Kokku valmistas Tesla kolmandas kvartalis 25 336 autot, millest 260 oli Model 3. Klientideni toimetati kolmandas kvartalis 26 150 autot, millest 14 065 oli Model S, 11 865 oli Model X ja 220 oli Model 3. 

Tesla Model 3 hinnad algavad 35 000 dollarist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles