Eesti IT-juht saab endale peene nimega nõuniku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti IT-juhi Siim Sikkuti (paremalt teine) meeskond järjest laieneb.
Eesti IT-juhi Siim Sikkuti (paremalt teine) meeskond järjest laieneb. Foto: Liis Treimann
  • Eesti saab endale lisaks infotehnoloogiajuhile ka tehnoloogiajuhi.
  • Sikkuti meeskonnas vahetub lähiajal veel inimesi.

Eesti IT-juhiks ehk CIOks nimetatava majandusministeeriumi infosüsteemide asekantsleri ametikoha täitja Siim Sikkut saab endale peagi tehnoloogiaohvitserist ehk CTOst abilise. Lisaks on Sikkuti meeskonnas lähiajal plaanis teisigi muudatusi.

Ministeeriumi struktuuris saab CTO olema CIO nõuniku rollis. Tegemist on riigi jaoks täiesti uue ametikohaga, mistõttu on loogiline küsida, miks otsustati see ametikoht luua.

«Idee tuli sellest, et kuna digivaldkond on kiiresti kasvav, siis on ka MKMis üha rohkem inimressurssi tarvis. Uuest nõunikust saab n-ö parem käsi IKT-asekantslerile Siim Sikkutile,» selgitas Postimehele ministeeriumi pressiesindaja Emilie Toomela.

CTO töö sisuks on tema sõnul «ennekõike Eesti e-riigi ja infoühiskonna arengusuundade kavandamine ja loodud suuniste riigis rakendamise koordineerimine koostöös asekantsleriga». Ka ütles Toomela, et tegemist ei ole projektipõhise töökohaga, vaid püsiva ametiga.

Lisaks tehnoloogiaohvitseri töökoha loomisele on Sikkuti meeskonnal lähiajal ees teisigi muudatusi. «Töökuulutusi Siim Sikkuti tiimis töötamiseks tuleb peagi veel – erinevatel põhjustel –, kes läheb lapsehoolduspuhkusele ja kes läheb saab käe valgeks erasektoris,» sõnas Toomela. Samuti on plaanis luua lisaks CTO-le juurde üks ametipost, täpsemalt andmeanalüütiku koht.

Kui Sikkuti brutopalk on 4000 eurot kuus, siis tehnoloogiaohvitserile pakutavat palganumbrit ministeerium veel ei avalikusta. «CTO palk selgub läbirääkimistel lõppkandidaadiga,» sõnas Toomela. Küll aga kinnitas ta, et CTO palganumber hakkab edaspidi olema üleval avaliku teenistuse kodulehel koos teiste riigitöötajatega omadega.

Töökuulutuse kohaselt on CTO-l ka üks täiesti uutmoodi ülesanne: kavandada, käivitada ja korraldada tehnoloogilisi katseprojekte koostöös teiste riigiasutustega. «See töö on sulle, kui oled valmis juhtima Eesti e-riigi ja infoühiskonna arengu tehnoloogilise strateegia loomist ja elluviimist, algatama uusi arendussuundi ja vedama eest riigi IT-arhitektuuri arengut,» märgitakse töökuulutuses.

Kohast huvitatu peab lisaks CV-le ja motivatsioonikirjale, mis sisaldab ka palgasoovi, saatma MKMile essee teemal «Millised on kolm tehnoloogilist väljakutset Eesti e-riigis ja kuidas ma neid riigi CTOna lahendan». CTO võetakse tööle esimesel võimalusel. Kandideerimine kestab 5. novembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles