Kaasaegne lemmik: Sony on loonud abivalmis robotkoera

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toshifumi Kitamura / AFP / Scanpix

Jaapani tehnoloogiagigant Sony on taas võtnud ette plaani turule paisata robotkoer. «Loom» oleks inimeste jaoks koduabiline ning kontrolliks muuhulgas näiteks elektroonikat.

Ehk on su koer õppinud ära su toasusside toomise või suudab ta väga ilmekalt süüa küsida? Mõlemad on kahtlemata kiiduväärt oskused, ent robotkoer on võimeline palju enamaks. Läbi internetiühenduse suudab see sinu käskluste järgi juhtida kodumasinaid ja elektroonikat, näiteks panna käima pesumasin või lülitada tulesid sisse-välja. Selle koha pealt on koer ühel pulgal Amazoni ja Google'i elektrooniliste koduabilistega. 

Sony president Kazuo Hirai on aga veendunud, et tegu ei saa olema emotsioonitu elektroonikaga. Robotkoer on ehitatud imiteerima päriskoeri ning selle liigutused ja reageerimiskiirus on tehtud võimalikult loomulikuks. Hirai kinnitas ka, et kompanii eesmärk on luua kaaslane, kes suudaks inimestega luua emotsionaalseid sidemeid ja olla armastatud. 

Uus robotkoer ei ole Sony esimene — 1999. aastal välja lastud AIBO sai koheselt populaarseks ning seda toodeti erinevates variatsioonides kuni 2006. aastani. AIBO oli võimeline oma omanikku tervitama, laulma ja tantsima. Praegu ei ole aga teada, kas Sony toob vana brändinime tagasi või on uue kutsa näol tegu puhta lehega. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles