Otse: Tartu teadlased toovad "keldrist" välja 26 seninägematut leiutist

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli peahoone
Tartu ülikooli peahoone Foto: Aivar Pau

Postimees vahendab neljapäeval, 2. novembril algusega kell 10 selle uudise vaates otseülekande Tartu Ülikooli füüsikahoones esimest korda peetavalt demopäevalt, mille käigus teadlased tulevad kolmeminutiliste liftikõnede vormis välja 26 uue idee lahendusega.

Muu hulgas esitletakse näiteks uuemaid saavutusi valgusteaduse ehk fotoonika valdkonnas. See on märkamatult leidnud oma tee peaaegu kõikidesse tehnoloogiavaldkondadesse alustades laseroperatsioonidest meditsiinis lõpetades isesõitvate autodega transpordis.

Tutvustatakse ka Eesti Teaduspilve - teadusarvutus- ja pilveteenust, mille abil on võimalik jooksutada modelleerimis- ja optimiseerimisülesandeid, töödelda Big Data ning IoT andmemahtusid ning saavutada mõistliku ajaga häid tulemusi masinõppe algoritmidega.

Liftikõne osaliseks saavad la näiteks uuenduslikud arvutisimulatsioonid, pehmed robotid, automaatikalahendused iselahtipakkiva hoone näol, spordivigastuste ennetamise ja uuringute keskuse uuemad lahendused, psühholoogia instituudi ideed inimaju paremaks mõistmiseks ning ka uuenduslikud ideed korrosiooniga võitlemiseks.

Päevakava ja kõik teemad on nähtavad siin: http://www.ut.ee/et/ettevottele/demopaev

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles