Tesla paljastab järgmisel nädalal elektrilise veoki

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tesla

Tesla teatas sellel nädalal, et esitleb 16. novembril ametlikult oma elektrilist veokit.

Koos teatega saadeti laiali ka pilt tumendatud siluetiga veokist, et anda ootajatele natukene aimu, mis tulemas on. Tesla juht Elon Musk plaanis avalikustada veoki tegelikult juba oktoobris, kuid üritus lükati edasi, sest Tesla suunas oma ressursid orkaani poolt räsitud Puerto Rico aitamisse, kus üritatakse taastada elektrivõrku.

Täpseid andmeid veoki kohta hetkel veel ei ole, kuid mõnedel hinnangutel võib saada selle sõiduulatuseks kusagil 300-400 kilomeetrit. Taolise distantsi saamine koos veosega nõuab aga väga võimast akut, kuid väiksema sõiduulatuse puhul ei tasuks veok ennast tõenäoliselt lihtsalt ära.

Muski enda sõnul on teinud nad veoki väljatöötamisel koostööd mitmete logistikafirmadega, et luua sõiduk, millest erinevad kaubatarnijad oleks ka reaalselt huvitatud. See tähendab, et veok peab olema võimelina sõitma USAs vähemalt ühest linnast teise.

Samuti on spekuleeritud selle üle, et Tesla veokil võivad olla mingit sorti isesõitmise funktsioonid, sest Tesla on üleüldiselt pürginud selles suunas juba aastaid. Rohkema info saamiseks tuleb oodata aga järgmist nädalat.

Allikas: Techcrunch

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles