Ahistamises kahtlustatav Eesti juurtega riskikapitalist Steve Jurvetson lahkub Tesla nõukogust (2)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steve Jurvetson Vanalinna stuudios
Steve Jurvetson Vanalinna stuudios Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF/SCANPIX

Eesti juurtega Steve Jurvetsonist sai tuntuim Ränioru (Silicon Valley) riskikapitalist, kes on sunnitud seksuaalse ahistamise süüdistamise pärast oma ametikohalt lahkuma. Jurvetson lahkub riskikapitalifirmast Draper Fisher Jurvetson, mille partner ta on.

Nii elektriautode tootja Tesla Motor kui ka kosmosefirma SpaceX, mille mõlema varajase staadiumi investor ja nõukogu liige Jurvetson on, teatasid eile, et investor lahkub nõukogust või jääb selle tööst kõrvale niikaua, kuni süüdistused saavad lahenduse, kirjutab Financial Times.

Jurvetson ise teatas Twitteri kaudu, et lahkub selleks, et keskenduda isiklikele asjadele, kaasa arvatud legaalne võitlus tema  vastu esitatud valesüüdistuste kohta.

Jurvetson on Tesla nõukogus alates 2006. aastast ning SpaceX nõukogus 2009. aastast.

Jurvetsoni lahkumine toimus pärast seda, kui Draper Fisher Jurvetson hakkas suvel uurima väidetavat ahistamist ehkki ettevõtte partner Heidi Roizeni sõnul pole ametlikku kaebust mitte kellelegi esitatud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles