ID-kaardi uuendamine politseibüroodes oli taas häiritud

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn. 06SEP17. 
Isikutunnistus, ID-kaart. Illustratiivne materjal. 
Foto: Erik Prozes, Postimees.
Tallinn. 06SEP17. Isikutunnistus, ID-kaart. Illustratiivne materjal. Foto: Erik Prozes, Postimees. Foto: Erik Prozes / Postimees

Politsei- ja piirivalveameti teenindusbüroodes seiskus täna keskpäeval taas peatatud sertifikaatidega ID-kaartide uuendamine.

Postimehe poole pöördunud lugeja sõnul käis ta täna politsei Tammsaare teenindusbüroos ID-kaarti kätte saamas, kuid plaan jäi teostamata.

«Sain järjekorra numbri umbes kella 12.30 ajal ning asusin ootama. Kui juba ca 30 minuti jooksul polnud ühtegi numbrit edasi läinud, teatati, et andmebaasis on segadus ning paluti mõnel teisel päeval tagasi tulla,» kirjutas oma ID-kaarti uuendada soovinu.

Sama probleem tabas ka teist politsei teenindusbüroosse pöördunut.

Politsei- ja piirivalveamet kinnitas esinenud tõrget kell 14:52, mil probleemid olid juba lahendatud. «Tõrge on hetkel kõrvaldatud ning uuendamine toimib praegu korrapäraselt,» ütles politsei pressiesindaja Postimehele.

Tehniline tõrge ID-kaartide uuendamisel ilmnes politsei infosüsteemides ka 4. novembril kell 10-12. Politsei infosüsteeme haldab siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskus SMIT.

Valitsus otsustas 2. novembril turvaprobleemide tõttu sulgeda ligi 760 000 ID-kaardi sertifikaadid, mille tagajärjel ei saanud neid enam e-teenustes kasutada. Kasutajad saavad neid kauguuendada arvuti teel või politsei- ja piirivalveameti teenindusbüroodes kohapeal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles