Fotod ja video: see on Tesla esimene elektriveok

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla elektriveok
Tesla elektriveok Foto: ALEXANDRIA SAGE/REUTERS

Kultustootja Tesla esitles eile õhtul kauaoodatud maailma esimest elektrilist veokit nimega Tesla Semi Truck, mis peaks ühe laadimisega läbima ligi 800 kilomeetrit. 

Tesla Semi tehniliste andmete kohaselt läbib auto niisiis ühe laadimisega 500 miili (ligi 804 km), seda täiskoormaga kiirteel sõites. Masin on varustatud nelja elektrimootoriga (kaks kummalgi pool) ning peale võtab see kuni 40 tonni kaupa.

Tesla Semi
Tesla Semi Foto: HANDOUT/REUTERS

Auto on varustatud kiiree autopiloodiga (suudab pidurdada, sõidurada hoida ja joone ületamistest hoiatada) ning Tesla uue megalaadijaga pool tundi kestva laadimise järel suudab see läbida juba 400 miili (643 km). Veoki tootmine algab 2019. aastal.

Tesla Semi kabiini sisemus
Tesla Semi kabiini sisemus Foto: HANDOUT/REUTERS

Uudne on ka juhi asukoht – tema istub kabiini keskel. Tesla juhi Elon Muski sõnul aitab see parandada juhi vaateulatust. Lisaks on kabiin piisavalt suur selleks, et inimesed saavad seal püsti seista.

Tesla Semi kabiini sisemus
Tesla Semi kabiini sisemus Foto: HANDOUT/REUTERS

Veokid suudavad sõita kolonnis nii, et kogu seda seltskonda juhib vaid esiauto.

Tesla Semi
Tesla Semi Foto: HANDOUT/REUTERS

Kiiruse 100 km/h tunnis saavutab tühi ja treilerita veok 5 sekundiga, täiskoorma korral 20 sekundiga.

Veokeid saab eeltellida 5000-dollarilise sissemaksuga.

Superüllataja eilsel üritusel oli aga hoopis uus Tesla Roadster. Masinal 1000 kilomeetrit sõiduulatust, alla 2 sekundit kiirendust. Auto mahutab neli inimest. Auto baashind on 200 000 dollarit.

Tesla Roadster
Tesla Roadster Foto: Tesla
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles